torstai 19. joulukuuta 2013

PMW

Tänään uppoudutaan toiseen isosti hengittävään new age räbäyttäjään.
Kyseessähän on tietenkin, one and only, A$AP Rocky.


Rakim Mayers on New Yorkilainen räppäri, joka löi läpi suuresti albumillaan Long.Live.A$AP. joka julkaistiin Tammikuussa 2013.
Ennen kuin olin edes kuullut Rockyn plattaa, olin kuullut sen haipin joka tuntui kiertävän Long.Live.A$APia. Goldie kappaleesta oli juuri julkaistu musiikkivideo. Yhtäkkiä katukuvassa alkoi näkyä COMME DES FUCKDOWN kamaa. Tämän jälkeen näin varmaan juuri Goldien musiikkivideon ja kuulin biisin. Pidin kyllä videosta, mutten juurikaan biisistä. Muutaman kuuntelukerran jälkeen huomasin kuitenkin koukuttuneeni kyseiseen ralliin.


Sitten sain käsiini kokonaisen platan A$AP Rockya. Platan kuunneltuani oli sellainen fiilis, että nyt oli oikeasti kuunnellut albumia, joka tulisi kestämään useaakin useammat kuuntelukerrat. Levyllä oli hyvä balanssi ns. iskevempien hittibiisujen ja hoppiballadien välillä. Tässä kohtaan varmaan pitäisi mainita Rockyn tavaramerkki elikkä ns. Memphisääni, jota räppäri käyttää runsaasti biiseissään värittävänä tehokeinona. Rocky kertookin omiksi suosikeikseen Three 6 Mafian sekä Bone-n-Thugs Harmonyn jotka edustavatkin perinteistä Memphisräbäskeneä. Lisäksi Rockyn tavallisessa räppäystyylissä on havaittavissa pieniä memphisvivahteita (toisaalta tätä esiintyy ERITTÄIN monilla yankeeräbääjillä.) Esimerkiksi suomiskenessä Eevil Stöö on kaapannut memphisäänen tavaramerkikseen.


Jenkkiskenessä Rocky on nostettu kuluneen vuoden aikana jenkkiräpin trendsetteriksi. Hänen tyyliään on ylistetty röyhkeän paljon ja hän kyllä itse tiedostaa sen. Pakkohan se silti on myöntää, jäbällä on helvetin tiukka tyyli. Pääosin kalliita brändejä suosivan A$AP Rockyn tyyli yhdistelee mielestäni elementtejä sekä perinteisistä hip hop tyyleistä että moderneista indiehenkisistä miesten pukeutumisesta.
Kaveri onkin tavallaan vienyt tyylin spotin Kanye Westiltä, joka vielä muutama vuosi sitten tunnustettiin jenkkiräpin fashiongodiksi.


Kuten Kendrick Lamarinkin tapauksessa, odotan kovasti jäbän uutta tuotantoa. Juuri uunituotereena julkaistu A$AP Fergin Trap Lord platan tuotannosta vastanneelta Rockylta tuskin harmillisesti kuullaan hetkeen uutta tuotantoa. Hän on kertonut keskittyvänsä nyt A$AP MOB räppiklikkinsä tuotantoon. Hän kertoi että hänen tavoitteenaan on tehdä A$AP MOBista yhtä iso kuin hänen soolotuotannostaan ja tämän vuoksi keskittyä nyt ystäviensä sooloihin. Uskon silti vahvasti että siinä sivussa hän työstää omaa tuotantoaan ja synnyttää jotain hyvää kuin LONG.LIVE.A$AP.

Päästäksesi A$AP Rockyn parhaimmistoon suosittelen 1Train, Purple Swag, PMW & Fuckin Problems biisejä. Sen sijaan varman bailumoottorin käynnistää Wild for the Night kipale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti